Як зробити так, щоб продукти якомога довше зберігали свіжість

Як зробити так, щоб продукти якомога довше зберігали свіжість

Fix-life пояснює, як навести порядок у своєму холодильнику – в якому відсіку краще тримати м’ясо, як зберігати овочі та фрукти і що робити з вже приготованою їжею.

Морозильна камера

Морозилка може зберігати будь-який продукт дуже довго в його первозданному вигляді. Обмежень по зберіганню нема – це може бути і зелень, і десерти, і м’ясо, і риба, і овочі-гриль. У Європі зараз дуже популярно готувати щось, а потім заморожувати вже готові страви на тиждень вперед. Просто пам’ятайте, що чим свіжіше продукт, тим він краще, смачніше і безпечніше.

Бокові дверцята

На дверцятах холодильника – найтепліша температура, тому краще прибрати звідти їжу, яка швидко псується. Це місце нехай займають м’які сири, масло, соус, майонез, заправки, маринади, масла свіжого віджиму (горіхове, кунжутне). Також в бічний відсік можна поставити соки, пастеризоване молоко і напої в пляшках.

Овочево – фруктовий відсік

У однокамерному холодильнику найхолодніша полиця знаходиться під морозильною камерою. У двокамерному холодильнику найхолодніша полка буде внизу. Саме там потрібно зберігати овочі, охолоджене м’ясо і рибу (найкраще їх посунути до стінки холодильника, де температура ще нижче), свіжовичавлені соки в банках. Готова їжа, молочна продукція, масло – середня полиця. Верхня полиця – сири, копченості, готові страви.

Що не потрібно зберігати в холодильнику

Рослинне, оливкове, гречане масло, спеції, сипучі продукти, банани, авокадо, дині, ананас, ріпчаста цибуля, часник, сухофрукти, борошняні вироби, мед, чай. Помідори, яблука, груші, персики при дозріванні в холодильнику виділяють безбарвний газ – етилен, який псує продукти навколо.

Як зробити так, щоб продукти якомога довше зберігали свіжість

Консервовані продукти теж не варто зберігати в холодильнику. Вони не вибагливі до навколишньої температури і мають великий термін зберігання. Картоплю найкраще зберігати в темному місці при температурі не вище 2-4 градусів. Якщо хочете покласти бульбу в холодильник, то краще упакувати її в паперовий пакет. Яйця з неушкодженою шкарлупою можна зберігати на будь-якій полиці холодильника або поза ним, головне – не в теплі.21

Ідеальна упаковка

Для сирів і ковбас – паперові пакети, які дозволяють дихати; для супів – каструля, в якій його варили; для готової їжі – харчова плівка або герметичний контейнер; для фруктів і овочів – паперові пакети; для картоплі – теж паперові пакети; для зелені – скляна банка або волога тканина; для відкритих консервів – щільно закритий посуд.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *