Як вибрати найсмачніші помідори?

Як вибрати найсмачніші помідори?

Літо ми з вами всі сприймаємо як час, коли можна поїсти корисні і смачні овочі. І нерідко нам доводиться робити вибір між чудовим зовнішнім виглядом і практичною користю придбаного продукту. Але частіше мешканці міст можуть собі дозволити купити тільки щось одне: або смачний овоч, або красивий. Як же постаратися вибрати помідори так, щоб вони виявилися і смачними, і красивими?

Для цього існує 7 способів.

Купівля гарного томату навряд чи може відбутися, якщо ви не зробите зріз на овочі.

Звичайно, на ринку у вас така можливість надасться навряд чи. Просто намагайтеся не купувати з запасом помідори там, де ви їх ще ніколи не брали – адже ви не впевнені в якості цих овочів. Якщо ж ви подивилися на зріз і побачили, що камери овоча всередині заповнені – це означає, що він свіжий. Крім того, помідор повинен бути соковитим. Такі томати можна брати сміливо.

Запах зможе багато розповісти про зрілість і свіжість помідора.

Якщо запах томатів – соковитий і смачний, це означає, що вони зрілі. Якщо помідори зірвали недозрілі, пахнути вони майже не будуть.
Порушена область плодоніжки, пофарбована в далекий від природного колір, говорить про те, що такі томати брати не потрібно. Якщо припустити думку, що дозрівання томатів відбувалося вже після того, як їх зірвали, то корисні речовини в них повністю відсутні.

Ви повинні вибирати красиві і зрілі томати, середні за розміром.

До речі, особливо великими бувають зазвичай тільки рожеві помідори. У випадку, коли продавець намагається переконати вас придбати помідори з ушкодженнями – прорізаною оболонкою або вм’ятинами – не беріть їх. Причина проста: в місцях пошкоджень могло статися накопичення бруду чи бактерій, тим більше, що літо для мікроорганізмів, що викликають різного роду хвороби, інакше як раєм і не назвеш. Більш смачними і корисними виявляться помідори грунтові. Але взимку і навесні вартість таких томатів буде велика.

Вам слід здійснити огляд робочого місця продавця.

Якщо він акуратний, у нього чисті руки, і він використовує для роботи спеціальний одяг, то це означає, що все в порядку. Однак якщо вам не дуже сподобалося місце продажу томатів і їх зберігання, то ризикувати не варто. Краще виділити ще 5-10 хвилин часу і вибрати продукт потрібної якості.

З’ясуйте, який би сорт помідорів ви хотіли придбати?

Для чого саме ви їх купуєте: для соку, консервації, салату? Підбирати сорт слід, виходячи з цих умов. Скажімо, для консервування ідеально підійдуть помідори «чері»; для фарширування виявляться придатними великі і середні червоні сорти – ви можете фарширувати такі томати часником або іншими кулінарними винаходами.
У будь-якому випадку, вибирати вам! Бажаємо вам гарного апетиту і здоров’я!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *