Як уникнути поганого запаху з рота?

Як уникнути поганого запаху з рота?

Як уникнути поганого запаху з рота?

4 способи уникнути поганого запаху з рота після кави.

Спільне розпивання кави об’єднує людей, а запах з рота, що з’являється після нього, – навпаки, роз’єднує. Ми знайшли 4 способи розлучитися з запахом і залишитися з кавою.

1. Якщо ти любиш каву з цукром.

то розлюби її: так ти позбавиш себе від багатьох проблем зі здоров’ям, включаючи карієс. Карієс є однією з головних причин галитоза, тоа поганого запаху з рота. Якщо ти не в силах подолати свою тягу до солодкого життя – пий зелений чай. Ряд наукових досліджень стверджує, що зелений чай сприяє виділенню слини і знищує смердючі сполуки, вироблені цукром.

2. Розслабся.

Бразильські вчені навмисно поміщали піддослідних у стресові ситуації і виявили, що в їх диханні більше пахучих сірчаних сполук, ніж у їхніх безтурботних колег. При цьому виділення слини залишалося на колишньому рівні, що навело вчених на висновок, що стрес провокує погане дихання сам по собі.

3. Снідай йогуртом.

Японські дослідники годували групу пацієнтів йогуртом протягом 6 тижнів і досліджували вміст їх ротової порожнини на мікрорівні. Виявилося, що, хоча кількість бактерій залишалась на колишньому рівні, побічний продукт їх життєдіяльності – сірководень, який і є головним компонентом поганого запаху, – зменшився вдвічі.

Ймовірно, «хороші» бактерії з йогурту замістили смердючих мікробів, які проживали в роті. Якщо ти не шанувальник йогурту – їж пробіотики, вони володіють тим же ефектом.

4. Випий ще одну чашку кави.

Ізраїльські вчені змішали кави з людською слиною і виявили, що сам по собі вона перешкоджає розмноженню бактерій, які відповідають за поганий запах. Але кава має властивість викликати зневоднення, і, коли молоко потрапляє в суху ротову порожнину, вона стає середовищем, ідеальним для ферментації пахучих речовин. Виходить, що, відмовившись від молока, ти вирішуєш проблему раз і назавжди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *