Продукти для кмітливості і концентрації

Продукти для кмітливості і концентрації

Продукти для кмітливості і концентрації

9 ПРОДУКТІВ ДЛЯ КМІТЛИВОСТІ і КОНЦЕНТРАЦІЇ.

Щоб залишатися весь день сконцентрованим, твоєму мозку потрібно правильне паливо.Подивися, чим тобі потрібно заправитися:

1. ЦИБУЛЯ.

Вона прекрасно освіжить твій мозок (але не дихання, на жаль). Японські вчені ручаються: активні сірчані сполуки, які є у складі цибулі, нейтралізують токсини, що обмежують когнітивні функції мозку (тобто його здатність міркувати).

Потрібно з’їсти: половину цибулини. Наприклад, в салаті.

2. САРДИНИ.

Ця риба – відмінне джерело вітаміну D: в 80 г сардин міститься половина від рекомендованої денної норми споживання. У Манчестерському університеті з’ясували, що вітамін D робить надійніше твою пам’ять, зберігаючи еластичність судин і капіляр головного мозку.

Потрібно з’їсти: 80 г. Зроби з ними бутерброд.

3. ФІСТАШКИ.

У 300-грамовому пакетику міститься 151 мг амінокислоти під назвою «валін». Твоєму мозку вона потрібна, щоб швидко відновлювати когнітивні функції після перенавантажень і травм.

Потрібно з’їсти: 25 г.

4. БОЛГАРСЬКИЙ ПЕРЕЦЬ.

У парочці перців міститься 14% від рекомендованої денної норми піридоксину, що бере участь у синтезі нейромедіаторів в твоєму мозку. Ні нейромедіаторів – ні гарного настрою. Потрібно з’їсти: 50 г, наріж в салат.

5. ЧОРНИЦЯ.

Французькі дослідники повідомляють, що продукти з високим вмістом флавоноїдів підвищують ефективність когнітивних функцій мозку. Став на чорницю – вона ними особливо багата.

Потрібно з’їсти: 120 г, закинь в йогурт.

6. МИГДАЛЬ.

На 300 г мигдалю припадає 20% від рекомендованої денної норми магнію. Цей мікроелемент регулює кількість нейромедіаторів в твоєму мозку, а вони-то подбають, щоб твої когнітивні функції працювали на всі 100.

Потрібно з’їсти: 30 г.

7. ЧЕРВОНОКАЧАННА КАПУСТА.

100 г такої капусти значно збільшить в твоєму організмі кількість антоціанів, які, згідно з недавнім дослідженням, розганяють продуктивність мозку.

Потрібно з’їсти: 100 г, наріж і гризи.

8. КВАСОЛЯ.

Ось тобі краще поєднання инозитола і холіну – вітамінів групи В, спільними зусиллями підтримують здоров’я клітин мозку.

Потрібно з’їсти: 180 г, в супі.

9. ГАРБУЗ.

Багате джерело лютеоліна. Опубліковане в журналі Nutricion дослідження показує, що лютеолін запобігає пошкодженню клітин Гіпокампа, що відповідає за твою бадьорість і пам’ять.

Потрібно з’їсти: 25 г, наріж в салат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *