Основи правильного харчування

Основи правильного харчування

1. білок-будівельний матеріал.

Можна порівняти з будівництвом будинку, чим більше цегли, тим більше будинок. Тобто білки- цеглини вашого тіла.

Білок повинен бути різноманітним.

Міститься в курячому філе, пісна яловичина, риба, найкраще лосось або ікра лосося, яйце, молоко, сир (молочні продукти краще засвоюються у сні, так що якщо перед сном хочеться їсти, то сир краще всього).

Вживати після обіду.

Близько 5-6 разів в день не великою кількістю. Засвоюваність білка за раз близько 30 грам

2. Вуглеводи.

Вуглеводи поділяються на швидкі і повільні – то що дає силу і енергію. Потрібні вуглеводи-повільні.
Швидкі вуглеводи містяться в (солодкому) шоколаді, печиві …
Повільні вуглеводи містяться в кашах: вівсянка, гречка, рис, а так само в макаронах (бажано з грубих сортів пшениці), банани. Вживати до обіду! (бажано з фруктами)

3. Замітка!

Як білки, так і вуглеводи треба їсти із зеленню і овочами. Краще свіжими (не піддаючи термічній обробці)

4. Вода – основний елемент життя.

Близько півтора літрів протягом усього дня (не рахуючи кип’яченою; чаю, кави, компоту) пити краще всього за 20 хвилин до їжі і 2 години після. Під час не рекомендується! Розбавляє шлунковий сік, травлення сповільнюється.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *