Пиво своїки руками, як зробити крафтове пиво, невелика пивоварня

Ідея для твого бізнесу. Невелика пивоварня

Тільки найжорсткіші олдскульщики і принципові фанати Балтики 7 ще жодного разу не пробували крафтового пиво. Тренд на нього піднявся кілька років тому. І, за класикою жанру, повинні були вже вщухнути. Але по тому, якими обсягами споживає його народ, попит навряд чи впаде найближчим часом.

Я і сам любив раніше Сімку. Але коли вперше спробував домашнє пінне, то усвідомив, що пива ніколи толком і не пив. Те, що продають народу в розливайках і роздрібі язик не повертається назвати Пивом.

Я ж з вами буду варити справжній хмільний напій.

Яким чинимо? Перш за все, робимо пивоварню. Це може бути handmade проект або покупні аналог. На останній варіант цінник починається від 20 000 грн. Для тих, хто не пам’ятає уроків Андрія Бахметьєва і Тимура Кізякова. Ми ж діємо за першим сценарієм.

Пиво своїки руками, як зробити крафтове пиво, невелика пивоварня

Ось така у нас вийде штука. Купуєм дві каструлі для борщів на 40 і 50 літрів. Ще беремо пластиковий бак на 30 літрів. Мені все це обійшлося в 1 700 грн для старту.

Далі, шукаємо продукти. Нам знадобиться мелений ячмінний пивоварний солод, хміль і пивні дріжджі. Все знайдемо в інтернеті. Правильну рецептуру прочитаємо на спеціальних форумах.

Тільки олдскульщики і принципові фанати Балтики 7 ще жодного разу не пробували крафтового пиво. Тренд на нього піднявся кілька років тому актуальний досі.

Ось і все. Знаходимо рецепт, читаємо по кроках процес приготування і робимо. З мого досвіду можу сказати, що з такого набору продуктів і каструль на 40 і 50 літрів у мене вийшло десь 30 літрів готового пива. Як все зробимо, наливаємо продукт в 30 літрову пластикову бутлю.

Пиво своїки руками, як зробити крафтове пиво, невелика пивоварня

Далі купуємо балон з вуглекислотою за 800 – 1200 грн і газуємо напій 2-3 дня. Якщо до цих пір ми не помилилися з рецептурою, і нічого не вибухнуло від тиску, то ми все зробили правильно. Пиво готове. Якщо його не розкривати, то в такому стані воно може стояти дуже довго . У мене 2 роки не псувалося.

Далі, йдемо на точку з продажу розливного напою і домовляємося про постачання. Я живу в Києві, і там без особливих зусиль вдавалося домовитися з трьома магазинами на реалізацію. Я віддавав по 20 – 30 грн за літр.

Якщо точка виявиться прохідною, то 30-ти літрова кега йшла за день. Але найчастіше потрібно 2 – 3 дні. Готовий півас розносимо по точкам.

Що з фінансами? Собівартість 30-ти літрів – 380 грн. Якщо півторашку віддавати за 40 грн, то чистими виходить 30 літрів 820 грн.  Продавати в половині кеги в день, значить мати 12 300 грн. чистими на місяць. Це цілком реально. У мене стандартно по одній в день йшло.

Як вийдемо на планку 50 000 грн., Замовимо професійну міні-пивоварню з нержавійки з автоматикою на 100 літрів. Її нам будуть робити під замовлення.

Поки нам роблять обладнання, займемося реєстрацією в податковій. Відкриємо ВП.

В цей час до нас приходить обладнання. Налаштовуємо його і працюємо вже не з одною кегою, а з трьома. Відповідно збільшуємо свій прибуток в троє.

Ось так відчуємо, що зовсім вперлися в стелю, делегуємо частину рутинних завдань і беремося за маркетинг. Придумуємо назву, розробляємо маркетинг-стратегію, фірмовий стиль, замовляємо брендинг, пакуємо все в красиву концепцію і т.д. Ну або просто звертаємося в маркетингове агентство. Там це все роблять за готівку.

І продовжуємо просто варити крафтового пиво. Ось так.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *