Ідеї для твого бізнесу. Курси бариста, кавовий бізнес, як відкрити власні курси

Ідеї для твого бізнесу. Курси бариста

Наскільки можу судити, Україна переживає бум кави. Досить подивитися на плани розвитку великих кава-барів і зрозуміти – скоро комусь знадобляться партнери. Або як мінімум професійні працівники.

Поки інші б’ються, ми робимо гроші. Тому я пропоную організувати майстер-класи бариста.

Тут, звичайно, добре б розбиратися в каві і способах його приготування. Але можна і без фанатизму. Досить завести співтовариство ВК а-ля «Початківець бариста» і розповідати, що ми дізналися за день про каву.

Ні, ну а що: паблік з фінансовим успіхом є. Чому не може бути груп з кавовою історією? Наче кавоманів на світлі мало. Наприклад, спочатку людина не розбиралася в каві. Щось зробила, розповіла в блозі, і стала розбиратися. Успіх? Успіх! Зате такого ще не було.

Як мінімум пара тижнів піде на навчання і відсів статей про каву. Бачу питання в повідомленнях: «А що читати?» Відповідаю: «Знаходимо в інтернеті курси бариста. Беремо у них програму курсів. По кожній із них читаємо одну – дві статті в день ». Готово. Паралельно рерайтемо в блог висновки. Про каву, звичайно. Наша писанина про особисте життя цікаве тільки друзям і податковим приставам, які шукають незаконних підприємців.

Я б не дав вам таку пораду, якби сам не зробив щось подібне зі своїм інтернет-магазином каліграфії.
Ідеальний варіант, якщо у нас ще буде Instagram про
  каву. А ще канал в telegram. Де-не-де, а тут зібрати розумну аудиторію під якісний контент не важко. Чим більше наберемо читачів, тим більше людей прийдуть до нас на майстер-клас. Створення груп в соц. мережах – важлива складова. Використовуємо її.

Є ще варіант навчитися

Він для відчайдушних хлопців: продати одяг і машину, відправитися в Київ, бомжувати якийсь час, але пройти курси бариста за 20к. Щоб вже зовсім точно . Тільки перед тим, як спати на лавках перед кав’ярнями, потрібно подивитися фільм «В гонитві за щастям». Тоді 100% не зіллємося.

Тепер ми знаємо хоч щось про каву. А ще у нас немає одягу. Виправляємо прикру ситуацію. І заробляємо! Тобто, організовуємо майстер-клас. Знаходимо ВК сторінку місцевого бариста. Добути її можна в професійних співтовариствах кавоманів. Застосуємо гео-фільтр до користувачів. Знайдемо потрібного фахівця.

Домовляємося з ним про зустріч

Кажемо: «Ми такі-то. Є справа провести майстер-клас. З нас – студенти і майданчик для проведення майстер-класу. З вас – навчання людей і підтримка нас в професійних питаннях. По грошах 50/50 з прибутку ».

Попередньо просимо його розробити програму майстер-класу. Поки без обладнання. Чисто теорію.

Особисто я б на місці бариста погодився. Ну а що. Просто ділишся своїм досвідом і отримуєш прибуток, окупаються навчання. Все інше за мене робить якийсь лівий чувак без одягу. І ризики всі несе він.

Якщо нам не виходить домовитися з одним спеціалістом, йдемо до іншого. Третьому, четвертому і т .д. Поки не знайдемо потрібну людину.

Далі потрібно підготувати комерційну пропозицію для кави-бару чи кав’ярні. Або ми підемо домовлятися без підготовки? У план внесемо фінансову модель майбутніх уроків, опишемо цільову аудиторію, початкові вкладення, план курсу для бариста.

Зроблено! Тепер потрібно домовитися за майданчик. Йдемо в одну кав’ярню, у якій добре йдуть справи. кажемо:

«Є пропозиція знайти вам професійних працівників. В чому суть. Я організовую курси бариста. Вже є вчитель і програма майстер-класу. Залишилося знайти приміщення і студентів. Але учнів ми візьмемо з нашої групи ВК (показуємо блог). Так що ця проблема вирішена. Зараз у нас немає місця і обладнання. Тому я прийшов до вас.

Якщо попередньо ви згодні, то завтра я прийду з бариста і чітко скажу, яке обладнання знадобиться. Тоді ж і домовимося. По закінченню майстер-класу ви отримаєте безкоштовну рекламу і заберете собі найкращого студента на роботу. Якщо ви турбуєтеся про збереження машин, то залиште, будь ласка, одного з ваших працівників для контролю. Ну або будемо працювати на довірі ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *