Мармелад, виробництво, бізнес, заробіток

Бізнес ідея. Виробництво домашнього мармеладу

Сьогодні я розповім, як виробляти мармелад самому, займаючись цим як хобі літніми вечорами. Ідея підійде для тих, у кого є вільний час і сили ще щось робити після основної роботи.

Еслі ви вже шукали про це інфу в інтернеті, то відразу забудьте статті 5-ти річної давності за запитами а-ля “виробництво мармеладу”, де пропонують відразу викуповувати забійний цех для виварювання желатину. Те, про що я розповідаю, є предмет мого невеликого досвіду.

Провести мармелад взагалі не складно. Складно зробити так, щоб його купували і хотіли купувати.

Переходимо до виробництва пробної партії товару. Читаємо в інтернеті про те, як зробити желейний мармелад в домашніх умовах. Купуємо всі необхідні продукти. Беремо сировини з запасом на 5 – 7 пробних партій.

Пектин, фруктозу, агар і всі декоративні елементи замовляємо в інтернет-магазині. Яблука, цукор і кислоту знаходимо в найближчому продуктовому магазині.

Нас піде від 1 000 до 2 000 грн., Це якщо брати з запасом. Ще нам знадобиться спеціальний посуд: глибока форма, віночок, каструля і т.п. Дивлячись, чого немає вдома. На це піде від  500 до 3 000 грн. У господарстві потім стане в нагоді.

Далі, слідуючи посібникам в інтернеті, робимо першу, невелику (!) партію мармеладу. Тут головне не випендрюватися. Нам важливо отримати стабільну якість мармеладу без жодних експериментів зі складом. Десь на 5 – 6 спробі отримуємо те, що потрібно. Купуємо рекламу в місцевих акаунтах / спільнотах для свого блогу, щоб залучити людей.

Мармелад, виробництво, бізнес, заробіток

Дегустація мармеладу

Просимо знайомих продегустувати наш продукт. Запитуємо, що не подобається, як зробити краще, за якою ціною вони б купили це в магазині, за яких умов вони б взагалі це купили. На критику і посмішки реагуємо конструктивно. Розповідаємо про це в блозі. Після знову повертаємося до експериментів. На цей раз намагаємося поліпшити продукт додатковими добавками. Докручуємо рецептуру до потрібної якості.

Якщо ми все зробили правильно з самого початку, то в наших блогах вже зібралася певна аудиторія, якій можна запропонувати пройти дегустацію кінцевого продукту або купити його. Якщо такого немає, читаємо далі.

Придумуємо концепцію майбутнього мармеладу. Поясню на прикладі. Є така кондитерська фабрика “Білівські солодощі”. У них дуже якісний продукт. Але він мало чим відрізняється від інших таких же якісних. За винятком того, що вони “зберігають древні традиції міста Белева”. Вловили думка? Вони відрізняються позиціонуванням і концепцією. І я, чорт забирай, купую їх мармелад тільки через це (але якість продукту першочергова!). Тому нам потрібно придумати таку концепцію, заради якої теж буде не шкода віддати зайві гроші.

Конкуренції з боку кондитерських гігантів боятися не варто. Вони працюють на глобальному ринку з федеральними мережами, вирішуючи зовсім інші завдання. Зрештою, в вашому місті є місцеві фермерські господарства, які нормально співіснують з такими брендами як “Будиночок в селі” та “Простоквашино”.
У нас буде точно краще! Випишемо 10 можливих концепцій продукту з різними ціновими категоріями. З них залишимо три.

Першу, з низькою ціною. Наприклад, “Мармелад на кожен день”. Другу, з середньою. Наприклад, “Столичний мармелад”. Третю, з високою ціною. Наприклад, “Мармелад, створений в подарунок дівчині / хлопцю”.

Вибираємо один варіант, який нам ближче.

Нехай це буде третій варіант з “мармеладом в подарунок без цукру”. Відповідно, нашої ЦА будуть молоді люди віком від 20 до 35 років. Якби ми зробили блог з самого початку і зібрали в ньому аудиторію, то проблем з вибором концепції і першими продажами не було б. Так як ми цього, найімовірніше, не зробили, то будемо платити. Знаходимо дизайнера, хто створить модель упаковки в редакторі, зробить модель продукту і зверстаємо Лендінг. На все про все у нас піде ще від 7 000 до 10 000 грн. Пам’ятаємо, що робити потрібно в розрахунку на нашу ЦА! Що обов’язково сподобається їм? Ось це і робимо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *